Hjem
lørdag 19 august 2017


Gamle urmaker Lars Jonassen var en stor skøyer.
Han var liten av vekst, og en dag kom han inn på butikken til kjøpmann S. B. Svendsen, som i motsetning til Jonassen var en meget høy mann. «Kan eg få låna ein tomkasse hos deg ?» spurte Jonassen. Jo, Svendsen fant frem en tomkasse, som han leverte Jonassen over disken. Jonassen tok imot kassen, satte den forsiktig ned på gulvet, steg oppå den, og sa, «Det va berre det S. B., at eg ville snakka litt med deg.»

Samme Jonassen hadde hest og kjerre som han kjørte varer med fra dampskipskaien til butikkene omkring i byen.


En dag han kjørte innover hovedgaten traff han statsråd Vinje, som var på besøk hos sin datter her. Vinje var, som kjent, med i 7. juni regjeringen 1905, men var da gått av og var ansatt som tollkasserer i Drammen. Vinje kjente Jonassen meget godt fra sin tid som skolebestyrer i Kopervik. Når de møttes sa Jonassen: « Nei jasså, Vinje farr, e du dotten av taburetten nå og kommen blandt toldere og syndere»

 

Gamle Jakob Johnsen bodde, etter at han sluttet med forretningen i Kopervik på Østrem. Hver formiddag tok han seg en tur til byen for å gjøre innkjøp. Som kjent har det alltid vært slik her i Kopervik at broen har vært samlings- plass for folk som ser utover havnen og prater om vær og vind. Jeg møtte Johnsen en formiddag han var på sin vanlige bytur. «Vett du ka folk på brunå seie når eg går forbi ?» Nei det kunne jeg ikke svare på.« Jo di seie, ka leve Jakob Johnsen av ? Og når eg e dø seie di, ka dø Jakob Johnsen av ?»

 

 

 

 

 

NB! Våre nettsider bruker cookies for trafikkmåling og optimalisering av innhold.

Fortsett å bruke nettstedet som normalt om du godtar dette.

Jeg godtar

Ole Vilhemsen Aske

I dag er det ikke mange igjen av den generasjonen som husker Ole Vilhelmsen Aske - eller Asken som han til daglig ble kalt. Han var en av de største originalene som har levd i Kopervik... [Les mer]

Gamle urmaker Lars Jonassen...

...var en stor skøyer. Han var liten av vekst, og en dag kom han inn på butikken til kjøpmann S. B. Svendsen, som i motsetning til Jonassen var en meget høy mann. «Kan eg få låna ein tomkasse hos deg ?»spurte Jonassen. Jo, Svendsen fant frem... [Les mer]

.

 

Bestill vår film her
low res side1

Sponsorer

byenvarkopervik

 

Wilcom AS

plastron

 

bygnesbygg-button

annonseplass