torsdag 25 mai 2017

Formålet med Kopervik & Omegn Historielag er å delta i letingen etter røttene våre, og å spre kunnskap om dem. Vi som arbeider med lokalhistorie er ikke fornøyd med bare det vi husker og det våre foreldre og besteforeldre har fortalt oss. I vårt arbeid vil vi møte vårt nære miljø og våre forfedre for dermed å se hvordan de formet dette stedet i og omkring Kopervik. Vi håper at kunnskap og kjennskap om de mennesker som levde og strevde her, - om deres suksess og fiasko i forretningslivet, - om deres hverdag og fest, - om deres virke i det politiske liv osv, kan være med å styrke følelsen av tilhørighet til de som bor i og omkring Kopervik i dag.

Arbeidsoppgaver:

• Kopervik med omegn har gjennom lange tider hatt et rikt lags - og foreningsliv - hva vet vi om dette i dag?
  • Hva er i dag kjent om Kopervik som hermetikkby?
  • Et variert og mangfoldig næringsliv preget en gang stedet - hva besto det i?
  • Norges største losstasjon lå en gang i Kopervik - hva har det betydd for stedets utvikling?
  • Hva er kjent om stedets skolehistorie?
  • Har vi miljøer det er verdt å ta vare på?

Dette er noen av de mange spørsmålene som det er viktig å finne svar på, og kanskje nettopp du har noen av svarene. I så fall kan medlemmer av styret kontaktes.

Bilder er til god hjelp i formidlingen av vår lokale historie, og laget har i så måte prioritert billedinnsamling veldig høyt. Har du et eller flere bilder du mener kan være av lokalhistorisk interesse og verdi, så håper vi at du tar kontakt med oss.

Som en del av medlemskapet mottar medlemmene en gang i året, i november/desember, et årsskrift. Vi er takknemlige overfor alle som vil sende oss artikkelstoff, eller ideer til artikler og bilder. Vi vil også være behjelpelige med evt. spørsmål du måtte ha.

Fortsett å bruke nettstedet som normalt om du godtar dette.

Jeg godtar